Ofisinizdeki yazıcının markası HP, Samsung, Ricoh, Kyocera, Xerox, Brother, Lexmark, Oki v.b.'den herhangi biri olabilir. Ancak genel olarak bütün laser yazıcı ve fotokopi makinelerinin çalışma prensibi ve teknolojisi aynıdır. Bu yüzden oluşan sorunlar ve çözüm önerileri tüm markalar için geçerlidir. Yalnız aygıtların yazılım, hata kod değerleri, menü yapısı, kullanıcı arabirimi ve paneli ile web arayüzü farklılık gösterebilir. Mekanik aksamlar benzerdir. Servisinizi aramadan önce oluşan problemle ilgili kısa bir internet araştırması yapın. Birçok arızanın giderilmesi basittir. Ancak kullanıcının bu müdehalesinin daha büyük sorunlara yol açmaması için dikkatli uygulanması gerekir. Bu işlere yatkın olmayan bazı kullanıcılar cihazın her bölgesini bilinçsizce kurcalayarak bir daha kullanılamaz hale de getirebilmektedir.
Not: Önerilen arıza gidermeyönergelerini daha büyük sorunlara yol açmamak için özenli ve dikkatli uygulayın. Gerekirse kullanım klavuzunundaki yönlendirmeleri de inceleyin.
Bu işlev taranan bir belgeyi ağdaki PC' de bulunan paylaşılan bir klasöre gönderir. SMB (Server Message Block - Sunucu Mesaj Bloğu) anlamına gelir ve günümüzde tüm büyük işletim sistemleri tarafından dosya ve yazıcı paylaşımı için kullanılan bir protokoldür. SMB paylaşımları normalde ağa göz atarak görülebilir ancak paylaşımlara gerçek erişim kullanıcı izinleri ile sınırlıdır. SMB taramasını başarıyla yapılandırmak için aşağıdaki bilgiler gereklidir:
FTP'ye Tarama özelliği (File Transfer Protocol), siyah beyaz veya renkli bir belgeyi doğrudan yerel ağınızdaki veya Internet'teki bir FTP sunucusuna taramanızı sağlar. FTP'ye tarama özelliğini kullanmak için gereken ayrıntıları bir FTP profilinde önceden yapılandırmak ve saklamak için de Web tabanlı yönetim arabirimi kullanılarak girilebilir. FTP tarama yapabilmek için FTP sunucusunun IP adresine ve tarama kullanıcısının kullanıcı adı ve parolasına sahip olmanız gerekir. FTP ile tarama yapabilmek için markaların uygulamaları mevcuttur. Ayrıca 3. taraf uygulamalar da kullanılabilir.
WSD (Aygıtlar Üzerinde Web Hizmetleri) ağda bulunan aygıtları aramak için kullanılan bir işlevdir. WSD'yi kullanmak, ağdaki makineyi bilgisayardan otomatik olarak bulmanızı ve makinedeki orijinali taramaya başlamanızı sağlar. Bu işlev, WSD Taraması olarak adlandırılır. WSD Taramasını kullanmadan önce bazı yordamları tamamlamanız gerekir. Markaların çoğunda WSD tarama seçeneği bulunur. WSD seçeneği yazıcının ekranından veya PC üzerindeki uygulamadan kullanabilir. Aşağıdaki adımları izleyin.
Yazıcı ve fotokopi makinelerinin çoğunluğunda USB bellek için yazdırma ve tarama donanımı bulunmaktadır. Bu aygıta belgelerini kaydetmek için aşağıdaki adımları izleyin.
USB bellekte yüklü dosyalarınızı herhangi bir USB özellikli yazıcıdan yazdırmak oldukça pratik ve kolaydır. USB belleği yazıcıya takın. Yazıcı menüsünde aygıt görüntülendikten sonra yazdırmak istediğiniz dosyayı seçin ve Başlat' a basın.
TWAIN ve TWAIN Direct, standart bir arayüz sağlayarak tarayıcıları ve uygulamaları birbirine bağlayan bir tarama protokolüdür. TWAIN, uygulamaların TWAIN uyumlu cihazlardan (tarayıcılar, dijital kameralar, vb.) görüntü almasına olanak tanır. Tarayıcıların ve yazıcıların çoğu, tarayıcıyı bilgisayarınıza kurduğunuzda otomatik olarak kurulan TWAIN sürücüleri ile birlikte gelir. TWAIN, Microsoft Windows, Linux ve Mac OS X [2] üzerinde desteklenmektedir. Günümüzde neredeyse tüm görüntü işleme yazılımları TWAIN uyumludur. Yazılımınız TWAIN'i destekliyorsa, menülerde veya araç çubuklarında bir "Al" komutu bulacaksınız. Bu komut, sistemde yüklü olan tüm TWAIN donanım aygıtlarına erişim sağlar. Her aygıtın yazılım görünümü ve yetenekleri değişiklik gösterse de, TWAIN edinme komutu donanım arabirim yazılımını çağırır ve alınan görüntüyü önce diske kaydedilmeden görüntü işleme yazılımına yerleştirir.
Çift taraflı yazdırma (Dubleks) işlevi, ilk yüz yazdırıldıktan sonra kağıdı ters çevirerek arka tarafına otomatik veya manuel olarak yazdırabileceğiniz anlamına gelir. Otomatik olarak Dubleks yazdırmak için, modelinizde bu özelliğin olması gerekir. Bu özelliğe sahip yazıcılar tek yüze yazdırılmış baskıların otomatik olarak ters çevirilerek arka yüzüne de yazdırılmasını sağlar. Bu özelliğe sahip olmayan cihazlarda kullanıcılar çift yüzlü baskı yapmak isterlerse, çıkan baskıları ters çevirerek elle kağıt tepsisine yerleştirmek zorundadır.
ELEKTRONİK BÜRO MAKİNELERİ
ve OFİS ÜRÜNLERİ
Tel : (312) 310 85 80
© 2020 ELMAKSER Elektronik Büro Makineleri. All Rights Reserved | Webmaster by Elmakser | Template by W3layouts