Ofislerde bir veya daha fazla bulunan laser yazıcı ve dijital fotokopi makinelerinde her zaman bir problemle karşılaşma olasılığı vardır. Sorunların kaynağı olarak ilk sırada kalitesiz tüketim malzemeleri gelir. Ucuz muadil tonerler ve genellikle tercih edilen dolum kartuşlar arızaların kaynağıdır. Daha sonra yetersiz teknik servis desteği ve kullanıcı hataları gelir. Makinelerin kullanıldığı ortam da önemli bir etkendir. Kullanıcılar genel olarak cihaz kullanımınında özen ve dikkat eksikliği gösterir. Bunlar aygıtların işletme ve baskı maliyetini oldukça etkiler. Her arıza için teknik servis hizmeti almak da maliyetli olabilir. Bu yüzden basit hatalara çözüm sağlamak için internet ortamında başvuru kaynağı oldukça fazladır. Burada sunulan en sık karşılaşılan yazıcı arızaları ve çözüm önerilerini inceleyerek sorun gidermeyi deneyebilir yada firmamızı arayabilrsiniz.
Not: Önerilen arıza gidermeyönergelerini daha büyük sorunlara yol açmamak için özenli ve dikkatli uygulayın. Gerekirse kullanım klavuzunundaki yönlendirmeleri de inceleyin.
Otomatik döküman besleyiciler (ADF, RADF) birçok yazıcı modeli üzerinde standart olarak gelir ve kopyalama ve taramada büyük kullanım kolaylığı sağlar. Zaman içinde bu ünitelerde sorunlar oluşabilir. Orjinalleri çekememe veya iç kısımda sıkışmalara yol açma yaygındır. Döküman besleyiciler, makinenin açıkta kalan bir bölümü olduğu için bulunduğu ortamdan etkilenirler. Tozlu, nemli, kirli veya güneşe maruz kalan bir odada ise arıza vermesi muhtemeldir ve sık sık bakım gerektirir. ADF ünitesi ile sorunlarınız varsa aşağıdaki önerileri inceleyin ve arızayı gidermeye çalışın.
Çok fonksiyonlu yazıcı veya fotokopi makinenizdeki faks iletişim hataları ile zaman zaman karşılaşmak olasıdır. Faks iletişimi arızalarının kaynağı büyük olasılıkla Telekom firması veya iç oda kablo bağlantılarıdır. Yazıcıların Faks ile ilgili donanımında arıza olma ihtimali düşüktür neredeyse yoktur. Bu sorunları çözmek ve faks işlevinin normale dönmesini sağlamak için çabalarınız yetersiz kaldı ise aşağıdaki başlıklara göz atın. Önerdiğimiz sorun giderme adımlarını uygulayın.
Ağ özelliğine sahip laser yazıcılar ve MFP fotokopi makineleri, belgeleri makinenin adres defterinde kayıtlı Email adreslerine tarayarak PDF veya farklı formatlarda gönderebilir. Bunun için adres defterindeki kayıtların hatasız olarak yapılandırılmış olması gerekir. Email göndermede hata oluşuyor ise aşağıdaki adımları takip edrek sorunu çözmeye çalışın.
Fotokopi makineleri ve laser yazıcılar, tek bir düzgün sisteme entegre edilmiş birçok dijital fonksiyona sahip, çok işlevli ve güçlü bir cihazlardır. Farklı üretim ortamlarındaki geniş çalışma gruplarını desteklemek üzere tasarlanmışlardır. Üretkenliği artıran bu özelliklerle, daha az çabayla daha çok iş yapabilir ve iş akışınızın verimliliğini artırabilirsiniz.
Cihazınız, ofisinizin iş akışını yansıtacak şekilde yapılandırılabilir. Örneğin, cihazınızın başına gittiğinizde göreceğiniz başlangıç ekranını seçebilir (Kopyalama, faks veya tarama), varsayılan kağıt kaseti, Kağıt ebatı, kişiselleştirilmiş küçültme oranları ve kağıt tasarrufu için çift taraflı kopyalama gibi hizmetler ile ilgili varsayılan ayarları, kendi ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz. Seçenekleri belirlemek için, cihazınızın menüsünden Sistem Ayarları altındaki varsayılan ayarları inceleyerek size uygun olanları seçin. Yazıcınız ağ özellikli ise bu işlemleri PC' den aygıtın Web arayüzüne bağlanarak ta yapabilirsiniz.
Zarflara yazdırma, kağıdın kalın ve katlanmış olması nedeni ile kullanıcılar için göz korkutucu bir iş olabilir. Birçok fotokopi makinesi ve laser yazıcı zarflara yazdırma özelliğine sahip olsa da, makinenizin zarf boyutları ve zarf kalınlığı için özel yapılandırmalarını bilmek gerekir. Bunlar yapılmadığında zarf makinenin içinde sıkışacak ve çıkarması sıkıntılı olabilecektir. Her marka ve modelde, bu tür kağıtlara baskı yapmak için makine ön kapağının içine yerleştirilmiş birkaç resim ile nasıl yapılacağını gösteren etiketler bulunur. Makineninizde bu tür açıklamalar yok ise kullanım klavuzuna göz atın.
Geniş formatlı makinelerde uçtan uca baskı (kenar boşluksuz tüm sayfaya yazdırma) mümkün olsa da, fotokopi makinesi ve laser yazıcılarda mümkün değildir. Bu cihazlarda kağıdın tüm kenarlarında yaklaşık 3-4 mm yazdırılamayan boş alan mevcuttur. Hazırladığınız belgedeki yazılar veya resimler kenardan kenara hiç boşluksuz dolu ise kağıdın %100 tamamına kayıpsız olarak yazdırma yapılamaz. Makineniz bu özellikte ise kenardan kenara yazdırma için bir öneri sunabiliriz. Eğer belgenizin kayıpsız olarak basılması gerekiyor ise belge kağıt boyutundan daha büyük boyutlu bir kağıda yazdırmayı deneyebilir (Örn : A4 için Folio veya B4), veya baskı boyutunu küçük bir miktar küçültebilirsiniz (Örn : %100 yerine %95 - 93 civarı).
Atık kabı, fotokopi makinenizdeki çöp kutusudur. Baskı işlerinizden kalan küçük toner parçalarını ve diğer atıkları toplar. Her marka ve modelin atık kutusu cihazın farklı bölgelerinde olabilir veya çoğu modelde atık kutusu olmayabilir (Görüntüleme ünitesine dahil edilmiştir). Atık kabı dolduğunda aygıt uyarı verecektir. Makinenizden çıkarmak ve yenisini takmak için makinenizdeki belirtilen yönergeleri izleyin. Arıza süresini önlemek için her zaman yedek bulundurmanızı öneririz. Atık kabınız dolmak üzere olduğunda makine sizi uyarır, ancak genellikle değiştirmeniz gereken zaman hatayı aldığınız gündür. Bazı modellerin atık kutuları, biriken atık toner boşaltılarak kap yeniden kullanılabilecek özelliktedir.
ELEKTRONİK BÜRO MAKİNELERİ
ve OFİS ÜRÜNLERİ
Tel : (312) 310 85 80
© 2020 ELMAKSER Elektronik Büro Makineleri. All Rights Reserved | Webmaster by Elmakser | Template by W3layouts